חג הפסח נמצא ממש מעבר לפינה. כולם עסוקים בהכנות האחרונות - ניקיונות, קניות, בישולים וכדומה.
כולם כבר יודעים מה הם יעשו בכל אחד מימי החג, איפה הם יבלו, אצל מי יתארחו וגם איזה מתנות יביאו ולמי.
וכולם יודעים עוד דבר אחד קטנטן, מה הם יאכלו בפסח הזה. (רמז - הרבה בשר...)
מלבד המצות עם השוקולד, החרוסת ושאר מטעמי הפסח הרגילים, כל חובב בשר מושבע יאכל בפסח הקרוב בשר, והרבה.
אם זה בשר מבושל, מטוגן או צלוי באחת מארוחות החג הרבות שנחווה בתקופה הקרובה, ואם זה בשר על האש באחד מימי החג או חול המועד בטיולים משפחתיים או סתם מפגש חברי בגינה. לקראת חג עמוס בבשר, אנחנו מביאים לכם את עשרת הדיברות לאוכלי הבשר.
השתמשו בבשר טרי ומשובח – כל חובב בשר יודע שאחד הדברים החשובים ביותר שגורמים לבשר להיות טעים הוא הטריות שלו והאיכות שלו. בשר לא טרי ולא איכותי יפגום בהנאה של הסועדים וחבל.
לא תשרוף את הנתח – נתח עסיסי על האש זה נפלא, אבל אם נשכח אותו שנייה אחת מעבר לזמן הרצוי נקבל נתח סולייתי ובלתי ניתן לאכילה.
מדיום זה המקסימום – כשצולים סטייק אנטריקוט, פילה או סינטה על האש חשוב לזכור להביא אותו למידת העשייה המתאימה. אם נצלה אותו יותר מדי הוא יאבד מעסיסיותו ומטעמו המושלם.
עוף זה לא בשר – עוף על כל סוגיו לרבות שניצל יכול להיות טעים ביותר, אך זכרו תמיד שהוא לא באמת בשר. כשמדברים על בשר אמיתי מתכוונים לסטייקים, אנטריקוט, סינטה, פילה, אסאדו וכו'.
השאירו תמיד מקום למנה העיקרית – כשארוחה בשרית אמיתית על הפרק, אל תתמלאו מהמנות הראשונות. סיגרים, פסטלים, נקניקיות, כנפיים ודומיהם יכולים להיות טעימים ונעימים לחיך, אבל כשיגיע נתח שמן של 300 גרם אנטריקוט, לא יהיה לכם מספיק מקום בקיבה...
היזהרו גם מהתוספות – כמו הדיבר הקודם, היזהרו מהאורז, תפוחי האדמה או הצ'יפסים שמוגשים יחד עם הבשר, שלא יקרה מצב שאחרי 150 גרם מהסינטה יגיע סופה של הארוחה מבחינתכם.
קינוחים – תמיד זכרו שיש בסופה של הארוחה קינוח. לא שזה ממש משנה, כי מי שמכיר את התיאוריה שלי יודע שיש לכל אדם קיבה נפרדת לקינוחים.
מי שאוכל לבד מת לבד – כשאתם עושים על האש, או הולכים לאכול באחת ממסעדות אל גאוצ'ו, זכרו תמיד את המשפט מי שאוכל לבד מת לבד והזמינו לפחות זוג חברים שייהנה איתכם. חבל למות לבד, אפילו שזה על קיבה מלאה.
לא חייבים פיתות – זה הדיבר שהכי מתאים לחג הפסח. בשר אצל רבים תמיד מתקשר לפיתה וסלטים, אך עדיף בלי.
זה גם מתאים למנהגי החג וגם הרבה יותר טעים, ככה נהנים מטעמו העסיסי והייחודי של הבשר בלי כל מיני טעמים נלווים.
כושר, כושר, כושר – אחרי שבלסתם ואכלתם בשר בלי הכרה, אל תשכחו לשמור קצת על הבריאות ולעשות קצת כושר.
תמיד כדאי לשמור על גוף חטוב, כדי שנוכל להאריך ימים וליהנות מבשר משובח ועסיסי למשך שנים ארוכות.
והכי חשוב, שיהיה לכולם חג שמח וכשר עם הרבה הרבה בשר טרי, טעים, עסיסי ומשובח!
למאמרים נוספים על בשר, בקרו באתר אל גאוצ'ו או בדף הפייסבוק שלנו